Idé och inspiration - ny rabatt

Det är sällan jag faktiskt kommer till skott och förverkligar en trädgårdsbild jag sett. Men nu ska det hända, och nu är det på gång! Jag hittade en jättefin bild på Instagram som jag bara inte kunde släppa.
Vilken underbara kombination med det vippiga gräset och den härliga aprikosfärgade röllikan tillsammans med den röda solhatten - allt ton i ton och gräset som snyggt fyller ut den annars lite stolpiga solhatten och röllikans lite trista blad. Dessutom så har jag just den här sorten av Röllika "Wesersandstein" och röd solhatt i de rabatter som jag tänkt göra om till våren. Så det blev ett bra tillfälle att flytta dessa plantor till en helt ny rabatt. Jag hittade dessutom gräsplantor till riktigt bra pris så här i slutet av planteringssäsongen.
Så det blev att gräva en ny rabatt. Jag gjorde denna i anslutning till en annan rabatt som också innehåller olika sorters gräs. Fyra plantor i kruka planterade jag ut och har nu också täckt jorden med löv inför kallare väder (om det nu kommer...). Flytten av röllika och solhatt får vänta till i vår tänker jag. 
Jag kunde bara inte låta bli att köpa det här blodgräset "Red Baron" när jag ändå var i shoppingtagen. De fick också ta plats i anslutning till den andra rabatten. Förhoppningsvis blir det en riktigt drömsk hörna av trädgården med vippigt gräs och höga blommor så småningom...
Här är min gamla gräsrabatt. Ser inte mycket ut för världen just nu, men på sensommaren brukar den vara underbar med det höga gräset och den vackra alunroten med sina nästan lila bladverk. Jag får återkomma med bilder till sommaren när den är i sin prakt.
Uppföljning kommer såklart också på den nya rabatten, jag hoppas kunna bjuda på en lika härlig bild som inspirationsbilden jag tog från Instagram.
 
Till top